[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Vazhdon letërkëmbimi: Kurti i kthen përgjigje ThaçitBotapress, 22 Prill – Ka vazhduar edhe sot letërkëmbimi mes Presidentit Hashim Thaçi dhe kryeministrit në detyrë Albin Kurtit. Kështu pas një letre paraprake që Hashim Thaçi i kishte derguar Albin Kurtit ky i është përgjigjur me një letër tjetër në të cilën ndër të tjerash shkruan:
Kryeministri në detyrë i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, i është drejtuar sot me një letër presidentit të Kosovës, Hashim Thaçi, në të cilën ndër të tjerash​ka potencuar se “bazuar në rolin dhe funksionin si President, ju nuk keni të drejtë e as autorizim kushtetues për të konstatuar se kemi refuzuar propozimin e kandidatit për kryeministër kur nuk e kemi bërë këtë; ju nuk e keni në mandat e kompetencë që të përcaktoni përtej Kushtetutës se si e çfarë do të jetë Qeveria, siç keni bërë këtyre ditëve në deklarimet publike; dhe, me keqardhje konstatojmë se ende nuk na jeni përgjigjur se në bazë të cilës pikë të nenit 95 po veproni dhe po na drejtoheni.”

Ja letra e plote

Letra e Kryeministrit Kurti dërguar presidentit Thaçi-22 Prill 2020

Menu Title