.
×

U botua libri “angsteri i Prishtinës më zemër kombëtare” i autorit Nuha ZullufitLibri i kushtohet Gani Kolovicës i cili bashkë më vllezër e shokë i doli zot popullit dhe rinisë në kryeqytetin e Prishtinës në vitet e 70-ta. Në vitet e 70-ta ishte aktuale rrahja Fer. në Tauk Bahqe kishte rrahur Arkanin që pas 15 minutash
e kishte rrahur përgjakur dhe ai ishte dorëzuar.Në Kroaci e kishte rrahur një Kroat më emrin Stipe, në Vushtrri një Draganin , karatist dhe polic.Në Nish një rom( magjup) në Podujevë një serb nga Merdari me një dorë që sakatue i kish pas duke i rreh shqiptarët në tregun e Podujevës e shumë tjerë,
Në vitet e 90-ta kishte mbrojtur vajzat shqiptare në dy shkolla të kryeqytetit në kohën e sistemit paralel të dr.Ibrahim Rugovës,përball armikut.Në vitin 1998-99 kishte marrë plesë në fuftë me Brigadën 153 te udhëhequr nga Gani Kolovica!