.
×

Trashëgimia kulturore më afër përsonave me aftësi të kufizuara (Fotoreporazh)OJQ “Syri” në bashkëpunim me Organizatën HANDIKOS dhe në mbështejte të Ministrisë së Kulturës Rinisë e Sportit organizuan projektin “Personat me aftësi të kufizuara dhe qasja e tyre ndaj trashëgimisë kulturore.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Shqipe Gashi Botapress,

 

Trimor Idrizi,Valbona Ferati,Arta Ruhani,Fortesa Vishesella,Reis Llapashtica,Haxhere Zeqiri,Meriton Morina,Fatmire Gashi,Alban Bejtullahu,Agon Caka,Anita Shabani,Milaim Kelmendi,Leunora Gashi,Irida Drini,Burbuqe Ballazhi, Ardian Shabani, e Gzim Maloku janë si gjithë të tjerët. Edhe ata kanë jetën e tyre, dëshirat e tyre. Edhe ata dhe ato e duan vendin e tyre, Republikën e  Kosovës, bukurinë e vendit…Edhe ata kanë mësuar në shkollë për historinë, traditën, kulturën dhe trashëgiminë kulturire.

Por,,,jeta e tyre kanë një rrugëtim pak ma ndryshe. Ata nuk mund të vizitojnë anembanë vendin pa ndihmën e karrocës dhe përkujdesjes familjare e institucionale.

Ata dhe ato janë persona me aftësi të kufizuara por, janë të kufizuar vetëm në lëvizjet fizike. Por ana nuk i kanë dëshirat e kufizuara.

Ata dhe ato duan të jetojnë si gjithë të tjerët.

Prandaj ata nuk kanë nevojë vetëm për t’ua shtyrë karrocën prapa. Joa ta kanë nevojë që të jetë pjesë e barabartë e shoqërisë tonë.

Në kuadër të socializimit të tyre me kulturën dhe traditën tonë të lashtë kombëtare, OJQ “Syri” në bashkëpunim me Organizatën “Handikos” dhe në përkrahje të Ministrisë së Kulturës, Rinisë organizuar për 2 ditë rresht vizita në disa qendra të kulturës e trashëgimisë kulturore të vendit tonë.

SAMSUNG CSC

 

Muzeu i Kosovës, vendi ku ruhet tradita dhe kultura shqiptare

Fillmisht ata vizituan Muzeun E Kosovës. Aty panë nga afër gjithë arkivën e kulturës e traditës shqiptare, eksponatet e rëndësishme dhe rifreskuan edhe njëherë njohuritë e tyre për historinë kulturën e traditën shqiptare të cilat I kishin mësuar apo lexuar në librat e historisë.

Ciceronët e Muzeut ua shpjeguan vizitorëve të rastit në detaje gjithë pasurinë dhe thesarin kulturor që është I ekspozuar dhe që ruhet në këtë Muze..,

Ata dhe ato u ndanë të kënaqur me këtë mundësi dhe falënderuar edhe organizatorët që mundësuan të vizitojnë këtë institucion të lartë të kulturës e traditës shqiptare.

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

 

P.S. Ky projekt u financua nga Ministria e Kulturës Rinisë e Sportit e Republikës së Kosovës.