.
×

Testet për gjuhën gjermane, tollovi e madhe gjatë aplikimit (Video/Foto) 

 

Numër i madh i qytetarëve janë mbledhur sot para dyerve të  objektit të ‘Goethe Institut’ në Prishtinë.

 

Aplikimi për paraqitjen e dhënies së testit të gjuhës gjermane në këtë institut ka bërë që numri të jetë tejet i lartë dhe njëkohësisht shqetësues për dëshirën e madhe të qytetarëve për t’u larguar nga Kosova, raporton Indeksonline.

 

Madje këta të fundit kanë filluar ardhjen e tyre që nga ora 04:00 e mëngjesit për të nxënë një vend në pritjet e tyre të gjata për të aplikuar.

 

Ndryshe certifikata të Institutit Goethe janë të njohura ndërkombëtarisht si dhe çmohen shumë si dëshmi e kualifikimeve nga punëdhënësit dhe institucionet arsimore në shumë shtete të botës. Sot gjatë ditës duke pritur në rënd për të aplikuar, dy qytetare kanë humbur edhe vetëdijen./Indeksonline/

VIDEO