.
×

Skender Karaqica: Si shihet atdheu nga larg 

E shtunja,paksa me kokëdhimbje

Atdhe!

 

Pak pushim,e shtunja seç me sjell vërdallë në livadhet me lulet dremiqare rë Drenicës!Në makinë dëgjoj këngët e Ilir Shaqirit,të Shaqir Cervadikut(Shaqës),të Shkurte Fejzës…dhe malli po me brenë në shpirt.Nuk po na vijnë habere të mira këndej detit…Dëgjoj këngët dhe tingulli i qeftelisë me ,,dhuron,,lotët …!E lexova kur thotë fjala e popullit ..Nuk asht marre me qajt për Atdheun…,,!

 

Iliri,Shaqa dhe Shkurta këndojnë…e unë dhe e shtunja,mendojmë për livadhet e Drenicës,për njerëzit e mi që,si thoshte shkrimtari R.Kukaj sa të ëmbël që janë dhe mos të ishte Drenica,unë nuk do të isha unë…!

 

E shtunja në mërgim…larg në Amerikë,kendej detit dhe me djeg një mall për ty Atdhe!

 

E shtunja u bëftë dita e mirëqenies për popullin tim!Na dërgoni habere të mira,për të lumen Tokë jallane të Atdheut!

 

E shtunja në mërgim dhe këngët e Ilirt,të Shaqës,të Shkurtës…

 

Këngët si vaji i burrit(Populli).

 

Çikago,12 maj 2018