.
×

S’ka ushtri më 28 nëntorBotapress 19 Nëntor – Projektligjet e ushtrisë që mundësojnë transformimin e misionit të Forcës dhe të Sigurisë së Kosovës (FSK) në misionin ushtarak kanë kaluar në leximin e parë në Kuvendin e Kosovës, por pavarësisht zërave që ky proces do të finalizohet më 28 nëntor anëtarë të Komisionit për Mbikëqyrjen e FSK-së kanë konfirmuar për “Zërin” se në këtë datë nuk do të ketë formim të ushtrisë.

Pavarësisht se tri projektligjet për transformimin e Forcës dhe të Sigurisë së Kosovës në ushtri janë votuar para një muaji në leximin e parë në Kuvendin e Kosovës ende nuk dihet saktësisht se kur këto projektligje do të risillen në Kuvend për leximin e dytë.

Madje drejtues të Komisionit për Mbikëqyrjen e Forcës dhe të Sigurisë së Kosovë për “Zërin” kanë konfirmuar që 28 nëntori nuk do të jetë data e formimit të ushtrisë, siç është deklaruar nga zyrtarë shtetërorë nga Serbia, të cilët formimin e ushtrisë e kanë lidhur me Festën e Flamurit. Lidhur me këtë njohës të çështjeve të sigurisë në vend vlerësojnë që ushtria duhet të formohet sa më shpejt që është e mundur. Sipas tyre, Kosova nuk ka më shumë kohë për të humbur.