[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Shteti humb miliona nga parashkrimi i lëndëve nga kundërvajtjet 

Botapress 9 Nëntor – Kundërvajtjet përbëjnë një nga shkeljet më të shpeshta që ndodhin në përditshmërinë e qytetarëve të Republikës së Kosovës.Kështu vlerëson raporti i Institutit të Kosovës për Drejtësi, me përkrahje të Departamentit Amerikan të Shtetit Amerikan “Amnistia e ligjshme e milionave të kundërvajtjeve”.

Sipas raportit, trajtimi i kundërvajtjeve nga institucionet duhet të bëhet me efikasitet, në mënyrë që të evitohen mundësitë që këto lëndë të parashkruhen, duke marrë për bazë afatet e shkurta të parashkrimit të këtyre rasteve, raporton KTV.

Fatkeqësisht, sipas IKD-së, praktika tregon se këto raste nuk trajtohen dhe zgjidhen me kohë, e rrjedhimisht vjen deri tek parashkrimi i tyre.Sipas raportit vetëm në 3 vjetët e fundit janë parashkruar mbi 170,000 lëndë kundërvajtëse duke humbur miliona euro.

Menu Title