.
×

Shqiptari Nazim Salihu në garën e njohur të stilistve: “IBS New York-The International Beauty Show” 

 

Beqir SINA – New York

 

 

Nga data 04 deri 06 Mars 2018 (Ongoing) – në vazhdim Qendra e Konventës Jacob K. Javits, në qytetin e New Yorkut, SHBA, po mban festivalin ndërkombëtar të stilistëve.

 

Shtypi rozë shqiptar ka shkruar se jo rrallë herë, shqiptarët kanë ditur të tregojnë talentin e tyre, kudo që kanë shkuar. Shumë prej tyre, tani më kanë një profesion të cilën e zotërojnë me sukses, duke folur për floktarin e njohur tashmë në Amerikë, Nazim Salihu nga Kosova, i cili pasionin e tij për artin e shpreh shpesh herë përmes duarve të tij të arta.

 

Nazimi, jeton në Amerikë që nga viti 1999, ndërsa tregon se pasioni për t’u bërë stilist, i kishte lindur që kur kishte qenë, 15 vjeç, e që nga ajo kohë ai ka arritur të triumfojë, duke stiluar njerëz me ndikim në Amerikë.

 

Ai këto ditë është dhe pjesëmarrës për këtë vit në garën më prestigjoze në botë, të stilistve: “IBS New York-The International Beauty Show”.

 

Mjeshtri Nazim Salihu, i cili është një berber/floktar, i njohur gjithashtu si “Noli”, i cili është duke jetuar një ëndërr në sallonin e tij, “Rocky Hill – Noli Hair Studio”, në Amerikë.

 

Në konkursin ndërkombëtar :” IBS New York-The International Beauty Show” marrin pjesë mbi 565 ekspozuesku ata mund të ekspozojnë produkte dhe aksesorë për kujdesin e flokëve, ngjyrë të flokëve, kozmetikë, prerjen (rregullimin) e flokëve, wigs, produkte skincare, pajisje dhe mobilje për spa dhe sallone, produktet, përmirësimet e thonjve, kujdeset e thonjve dhe mjetet, kremrat për rrezitje dhe pajisje të tjera të përdorura nga profesionistët e bukurisë.

 

International Beauty Show New York (IBS New York) është ngjarja më e gjërë e profesionistëve të prerjes së flokve – stilist, duke shfaqur teknika dhe trende të reja nga ikonat e industrisë së stilizimit, aftësitë e reja dhe nevojat për sallone dhe profesionale.

 

Objektivi kryesor i shfaqjes është edukimi, në fakt duke hapur dyer të reja për profesionistët e bukurisë. Ky shfaqje bukurie 3 ditësh është duke u organizuar nga Questex Media Group, Inc.

 

Vendi i kësaj ngjarjeje është Qendra e Konventës Jacob K. Javits, e cila ndodhet në zemrën e qytetit, të Nju Jorkut, Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Veprimtaria që do të mbahet nga data 4 mars 2018, e diel deri më 06 mars 2018, të martën. IBS New York 2018 do të paraqesë një gamë të gjerë produktesh dhe shërbimesh në fushën e kozmetikës, flokëve dhe bukurisë nga ekspozuesit kryesorë si produkte të kujdesit të lëkurës, kozmetikë me ngjyra, produkte tualeti dhe produkte personale, parfume, preparate për kujdesin e këmbëve dhe pajisje, shampo dhe kondicioner, dizajn gozhdë, përbërje të përhershme, shtretër për rrezitje dhe kozmetikë për kujdesin ndaj diellit, paketim dhe materiale promovuese, shtesa ushqyese.

 

Numri i përafërt i ekspozuesve që do të ekspozohen në këtë ngjarje është mbi 500.

 

Ndërsa, sipas shtypit njujorkes thuhet se mbi 100,000 vizitorë priten të vijnë për tre ditë në këtë shfaqje bukurie. Profili i vizitorëve të kësaj ngjarjeje përfshin kozmetologët e licencuar, berberët e licencuar, pronarët e salloneve, pronarët e berberhaneve, studentët e shkollave të bukurisë, stilistët e flokëve, pronarët dhe menaxherët e spa, profesionistë të thonjve, estetik, artist kozmetikë, terapist masazh, instruktorë, dhe Top-modele,