[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Sa gjatë reziston Covid-19 në sipërfaqe të ndyshme?ARN-ja e koronavirusit është gjetur në një anije të udhëtarëve, 17 ditë pasi pasagjerët kanë dalë nga kjo anije. Kjo ngrit pyetjen dhe dyshimet se koronavirusi mund të rezistojë në sipërfaqe shumë më shumë se ç’është menduar.

Revista angleze e mjekësisë, ka publikuar njëstudim, i cili ka testuar se sa gjatë një virus mund të jetë aktiv në sipërfaqe të ndryshme. Në këtë studim, shkencëtarët kanë vërejtur se në bakër virusi mund të jetë aktiv deri në katër orë, në kartonpër 25 orë dhe në plastikë për 72 orë. Mirëpo është e rëndësishme të ceket që intensiteti I virusit bie me kohë./The Guardian/

Menu Title