.
×

Rrëfimi i ish- bashkëshortes së Genc Prelvukajt: Ja pse iu ktheva fesë dhe u mbulova? (Video)Arta Arifi, ish gruaja e këngëtarit Genc Prelvukaj, ka vendosur të rrëfehet se si u bind t’i kthehet fesë islame dhe të mbulohet. Thotë se gjithçka nisi prej një ëndrre që ka parë dhe një ligjërate të Shefqet Krasniqit që ka dëgjuar rreth ëndrrave fetare.

Ajo thotë se nuk kishte shumë njohuri për islamin. “Nuk ka pas diçka të veçantë, në shoqëri nuk e kam pas aski që ma ka udhëzuar në fenë islame. Sa herë që dikush debatonte diçka, unë gjithmonë kam qenë kundërshtare”.

“Dikur nuk besoja në ëndrra…mirëpo në ëndrrën që kam parë ndodhi diçka. Pashë një ëndërr të pazakonshme, sikur e lexoja kuranin në gjuhën arabe, isha e mbuluar me petkun e bardhë, ndërsa të njëjtën kohë sikur një burrë ma ruante derën ku unë lexoja dhe ishte me mjekër të madhe dhe i shqetësuar”.

“Kur më doli gjumi e dëgjova ezanin…nuk më bëri përshtypje sepse e kisha dëgjuar shumë shpesh. Ndryshe nga herët e tjera, atë ditë më bëri përshtypje. Më thanë që ta dëgjoja një ligjëratë të Shefqet Krasniqit, ku e shpjegonte një ëndërr të një krishteri. “Kur e dëgjova ligjëratën e tij deri në fund, fillova të ndihesha ndryshe”, thotë Arta.