[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Reagon Albena Reshitaj: Mos shpifni, titujt shkencorë i kam marrë me punë e njohuri shkencoreAlbena Reshitaj ka reaguar lidhur me një shkrim mediatik ku akuzohet që nuk i  posedon titujt shkencorë me të cilat ajo është paraqitur gjatë kandidimit për deputete në Kuvendin e Kosovës, shkruan Botapress.info

Ky është reagimi i plotë i Albena Reshitaj:

Të nderuar miq, sot në disa media është përfolur emri im, derisa u thanë disa të pavërteta nga gazetarë tendencioz.

Unë Albena Reshitaj, në 17 vite të studimeve të mija, me punë, përkushtim dhe nder, kam arritur të marr këta tituj profesional : Profesoreshë në Fakultetin e Mjekësisë, dega Stomatologji, ku ligjëroj tri lëndë : Ortodonci Paraklinike, Etikë Mjekësore dhe Gjenetikë Orofaciale.

Kam arritur të marr gradën Doktor Shkence në fushën e Patologjisë Maxillofaciale, me 10 Prill të vitit 2014.

Jam specializuar në vitin 2012 për Ortodonci (Ortopedi të Nofullave),

Jam Dramaturge e diplomuar në Fakultetin e Arteve, 2008.

Doktor i Stomatologjisë, 2006.

Tani jam Shefe Departamenti në Fakultet, 2019 .

E para, unë kam kontratë të rregullt me Universitetin e Prishtinës dhe nuk jam e angazhuar ashtu siç u pretendua.

E dyta, unë nuk jam asistente, por jam profesoreshë në Fakultet.

Dhe e treta unë askund nuk kam thënë që jam profesor ordinar apo inordinar, grada këto më të lartat dhe të fundit të avancimit akademik.

Gjatë fushatës zgjedhore për ta pasur më të thjeshtë shtabet tona përsonale zgjedhore, kanë vendosur shkurtesa të titullit për profesor “Prof” dhe për doktor shkence “dr.sci” Ky nuk është mashtrim, por janë vlerat e mija, të cilat nëse dikujt i pengojnë, më vjen keq dhe mbi të gjitha më vjen keq që tendencave të tilla të ulta nga individë të caktuar, u ipet kaq hapsirë e mundësi për t’u bërë faktor mediatik dhe për të manipuluar e ofenduar intelegjencën e qytetarit.

Bagazhi im profesional e shkencor ndër vite është i njohur per Universitetin në të cilin punoj tash e 12 vite, ndërsa për ata që duan të dijnë më shumë, këtij shkrimi ia bashkangjes vetëm disa nga punimet dhe prezentimet e mija të publikuara në revista shkencore me renome nderkombëtare, që dëshmojnë vlerën time si mësimëdhënëse :

  1. Albena Reshitaj, “Evaluation of the Mesiodistal Crown Sizes of the Remaining Dentition in Patients with Hypodontia, between 12 and 16 Years of Age”, botuar ne: International Journal of BioMedicine 3(3) (2013) 207-210

IJBM e indeksuar: Web of Science

https://pdfs.semanticscholar.org/0f1d/cbc309b76cd50db42c1afc98417d15a89916.pdf

  1. Albena Reshitaj, Oral Health Related Quality of Life and Dental Anxiety in Children with Malocclusion between 11-14 years Old. Journal of International Dental and Medical Research. 12(3) (2019) 1047-1049.

http://www.jidmr.com/journal/wp-content/uploads/2019/10/35-D19_859_Albena_Reshitaj.pdf

në Scopus

  1. Albena Reshitaj, Assessment of Orthodontic treatment need in Kosovar children. The Open public health journal. 12(2019) 321-324.

https://benthamopen.com/contents/pdf/TOPHJ/TOPHJ-12-321.pdf

ne Scopus

  1. “Evaluation of size of remaining dentition in patients with hypodontia age 12 to 16 years.” European Journal of Orthodontics 2014; Volume 36, Issue 5, Pp.e1-e244 (Impact factor 1.39) Q1 , Web of Science, Scopus
  2. “The connection between hypodontia and Angle’s classification” European Journal of Orthodontics 2015; (Impact factor 1.39)

EJO Indexuar ne Q1 , Web of Science, Scopus

  1. Dental anxiety and health-related quality of life of children aged 11 to 14 years with orthodontic malformations, International Journal of Paediatric Dentistry (Impact Factor: 1.54). 06/2011; (http://www.researchgate.net/publication/233783625_Dental_anxiety_and_health-related_quality_of_life_ofchildren_aged_11_to_14_years_with_orthodontic malformation.

LINK

Menu Title