.
×

Reagimi i ashpër nga Kim Mehmeti, pas heqjes së flamurit kombëtar në Prishtinë 

Publicisti i njohur shqiptar, Kim Mehmeti e ka quajtur të papranueshme veprimin e mbrëmshëm të shtetit të Kosovës, që hoqi flamurin kombëtar në hyrje të Prishitinës.

Përmes një postimi në Facebook, Mehmeti thotë se flamuri shtetëror të Kosovës e vizatuan dhe e sollën të tjerët, e atë me shqiponjë dykrenore, e mbajti ngritur gjaku i shumë gjeneratave shqiptare.

Shkrimi i plotë:

“Sa e sa shqiptarë, u kalbën burgjeve, vetëm pse ëndërronin që flamuri kombëtarë të valëvitet nëpër sheshet e vendbanimeve shqiptare, e që sot, burrështetasit e Kosovës së pavarur, atë flamur ta largojnë nga ‘rrethi’ në hyrje të Prishtinës! Ku ta dish, mbase vuajmë nga mendësia që nuk e ka kuptuar se po të mos ishte flamuri Kuq e Zi, kurrë nuk do kishte flamur shtetërorë të Kosovës! Pra ne harrojmë se flamuri shtetëror të Kosovës na e vizatuan dhe na e sollën të tjerët, e atë me shqiponjë dykrenore, e mbajti ngritur gjaku i shumë gjeneratave shqiptare! Dhe sa keq ndjehet njeriu kur e sheh se bëhemi popull që i ndërron flamujt varësisht nga dora që ia gdhendë shtizat!” (Kim Mehmeti)