[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Pse në Fjalorin Enciklopedik u gabua datëlindja e Rugovës?Datëlindja e ish-presidentit Ibrahim Rugova është shkruar gabimisht në Fjalorin Enciklopedik të botuar nga Akademia e Arteve dhe Shkencave të Kosovës.

Kryeredaktori i Fjalorit Enciklopedik Mehmet Kraja i ftuar në emisionin ‘Pressing’ me Lenard Kerkuqin në T7 ka treguar arsyet.

“Ky gabim ka kaluar autorin dhe redaktorin e fushës e që është Blerim Reka, ka kaluar tre lektura dhe leximin individual”, shpjegoi ai.

Por a do të ketë një ribotim ku do të rishikohen gabimet.

“Ribotimet ndodhin rreth pesë apo pas 10 viteve. Varet nga shumë faktorë dhe a mendohet ribotimi i njëjtë apo me ndryshime”, tha Kraja.

Menu Title