[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Perëndimi nuk do referendum të Serbisë për Kosovën 

Shtetet e Quintit – SHBA, Britania e Madhe, Gjermania, Franca dhe Italia në javën e shkuar në Washington kanë thënë se në fund të këtij viti ose në fillim të vitit 2019, Serbia duhet ta pranojë marrëveshjen që do t’ia mundësonte Kosovës anëtarësimin në OKB, fillimisht me status të vëzhgueses.
Si kompensim për këtë, siç shkruan gazeta serbe “Danas”, Serbisë do t’i propozohej viti i saktë i hyrjes në Bashkimin Evropian.

Mundësia e organizimit të referendumit në Serbi për marrëveshje eventuale me Kosovën, siç flitet në opinionin serb, gazeta thotë se ky referendum nuk është assesi në vullnetin dhe dëshirën e Perëndimit.

 

Menu Title