[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Pentagoni vendos që Shtetin Islamik mos ta quaj ISIL siç bënte ObamaZyrtarët e Pentagonit kanë vendosur që nga tani grupin famëkeq terrorist të Shtetit Islamik ta thërrasin ISIS dhe jo ISIL siç iu kishte referuar administrata e ish presidentit amerikan Barack Obama.

Ndryshimi i emrit u bë publik më 13 shkurt nga sekretari amerikan i mbrojtjes James Mattis.

Aktualisht grupi i referohet vetës si Shteti Islamik i Irakut. Në vitin 2013, lideri i saj Abu Bakr al-Baghdadi e ndërroi emrin e grupit në ISIL ( Shteti Islamik i Irakut dhe al-Sham), duke pretenduar në ambiciet e tyre më të mëdha.

Menu Title