.
×

Pasaporta shqiptare e Haradinajt, mesazhi më i keq i një shefi qeverie ndaj qytetarëve 

Botapress, 13 Janar – Lëvizje të lirë brenda 90 ditësh kishte premtuar Ramush Haradinaj në kohën e fushatës zgjedhore, e një tjetër 90 ditësh kishte përmendur edhe pas zgjedhjes kryeministër.

 

Por, qytetarët vazhdojnë të mbeten të izoluar derisa liderë shtetërorë nuk e kanë këtë problem, raporton KTV.

 

Përveç që janë të pajisur me pasaporta diplomatike të Kosovës, thuajse secili nga ta e ka edhe një tjetër pasaportë rezervë, atë të Shqipërisë.

 

I fundit që mori pasaportën shqiptare ishte kryeministri Ramush Haradinaj, por tha se vetëm do ta mbajë për nder e nuk do ta shfrytëzojë.

 

Por, politikanë, përfaqësues të shoqërisë civile e gazetarë kritikojnë veprimin e kryeministrit duke thënë se ky është mesazhi më i keq që kreu i Qeverisë u ka dhënë qytetarëve të izoluar të Kosovës.

 

Ish-kryetarja e Gjakovës që është deputete e Alternativës në Kuvendin e Kosovës, Mimoza Kusari Lila, thotë se kryeministri Haradinaj pozitën e tij e sheh vetëm në bazë të privilegjeve, e jo përgjegjësive karshi qytetarëve.

 

Por, Kusari Lila thotë se duhet të rritet presioni qytetar ndaj Qeverisë, derisa pret të konsolidohet opozita e të kërkojë mocion mosbesimi ndaj Qeverisë.

 

Artan Demhasaj nga organizata “Çohu” thotë se ata që e kanë bllokuar liberalizimin e kanë bërë zgjidhjen për lëvizjen e lirë për vete.

 

Ndërkohë, gazetari i “Kohës Ditore”, Besnik Krasniqi, thotë se kryeministri i mashtroi qytetarët që brenda 90 ditësh do të lëvizin lirshëm, por, sipas tij qytetarët janë bërë imunë ndaj çdo zhvillimi negativ në vend dhe s’ka reagim, e për pasojë është kjo arrogancë qeverisëse.

 

Kryeministri edhe të premten nuk ka ngurruar të premtojë se për çështjen e liberalizimit po bëhet punë e madhe, porse ai e partia e tij janë kundër demarkacionit, njëri prej kritereve, pa të cilat Kosova nuk mund të ecë para në këtë proces.