.
×

Pamje të rralla në kohën kur po ndërtohej kisha serbe në oborrin e UP-sëKisha ortodokse serbe “Sveti Nikolla” shpeshherë është vënë në qendër të vëmendjes për shkak se është e ndërtuar brenda një oborri universitar.

 

E mbi të gjitha ajo u ndërtua në kohën kur Kosova ishte e okopuar në mënyrë klasike nga Serbia

 

Ajo nisi të ndërtohej nga fundi i vitit 1992. Gjatë asaj kohe serbët kishin pushtetin absolut dhe me lehësi ata morrën tokën e Universitetit për të ndërtuar kishën, që kishin si qëllim serbizimin e plotë të Kosovës.

 

Madje në gurthemelin e kësaj kishe ishte edhe krimineli në luftrat e ish-Jugosllavisë Zheljko Razhnjatoviq – Arkan.

 

Në vitin 2004 është bërë përpjekje që prona t’i kthehet Universitetit të Prishtinës, mirëpo edhe pse u votua ai vendim u shfuqizua nga një përfaqueses ndërkombëtar.