.
×

Pal Lekaj hedh akuza të rënda mbi ish-ministrin Lutfi Zharku 

Pretendimet e kompanisë Bechtel Enka, se Kosova nuk ka përmbushur detyrimet financiare në afatin e paraparë, për punimet në autostradën ‘Arbën Xhaferi’, dhe sei ka borxhe kësaj kompanie rreth 63 milionë euro, ka ngritur shqetësime dhe debate të shumta.

Por për të gjitha këto çështje ka një shpjegim Ministri i Infrastrukturës Pal Lekaj.

Ai për Arbresh.info, ka thënë se këtë shumë nuk do t’iajapëkompanisë Bechtel Enkas, ndërsa shton se gjatë javës Qeveria e Kosovës do të marrë një vendim.
” Jo sa përket pretendimeve të Bechtel Enkas ne jemi nëprocedurë nuk kemi marrë vendime, vendimet do t’i marrë qeveria e Kosovës dhe ju do të informoheni me kohë. Nuk do të jetë ajo shumë që e ka pretenduar BechtelEnka, po ne do te jemi nëshërbim dhe do tëruajmëçdo cent tëqytetarëve tëKosovës”.

Fajtor për krejt këtë Ministri Lekaj e bënëqeverisjen e kaluar dheMinistrin e asaj kohe Lutfi Zharkun.

“Dihet kush kaqenë fajtor është qeveria e kaluar Ministri Zharku dhe Kryeministri Mustafa tëcilët kanëprolonguar për tri vite dhe ne ështëdashur që për ketë problem tëdiskutojmë dhe të gjejmë një zgjidhje. Po presim qëjavën që vjen të merr një vendim Qeveria”, ka përfunduar Lekaj.

E lidhur me vonimin në procesin e ndërtimit të rrugës nëVeterrnik, Ministri Lekaj thotë së edhe kjo ka ardhur pas problemeve të njëpasnjëshme që i kanë pasur shkaku i mos projektimit ashtu siç duhet të kësaj rruge.

” Edhe kjo çështje ka qenëish projekt i Ministrit Zharku nuk është projektuar ashtu siç duhet dhe ne përshkak të pasojave që kanë ndodhur dhe rrëzimit të murit ne jemi detyruar dhe jemi nëprocedurë dhe shumë shpejt ajo të zgjidhet”.

Ndërsa për autoudhën e cila sapo ka filluar Prishtinë-Gjilan- Dheu i Bardhë, për Arbresh.info, Ministri Lekaj thotë seçdo gjë për këtë autoudhë është publike.
“Jo sa përket kompanive janëtetë operatorëekonomiëk janëueb faqe zyrtare dhe të gjitha janë të qasshme për publikun dhe gazetarët”, ka thëne Ministri Pal Lekaj