.
×

Pahor: Është e vështirë, por duhet ta ratifikoni Demarkacionin 

Presidenti i Sllovenisë, Borut Pahor, në adresimin e tij në Kuvendin e Kosovës i ka inkurajuar deputetët që t’i miratojnë marrëveshjet ndërkombëtare, duke përfshirë edhe Marrëveshjen e Demarkacionit të Kufirit me Malin e Zi.

Pahor ka thënë se po viziton Prishtinën në prag të 10-vjetorit të Pavarësisë “për t’i thelluar marrëdhëniet” në mes të Sllovenisë dhe Kosovës.

Kreu i shtetit slloven ka thënë se e di se sa e vështirë është ratifikimi i Demarkacionit me Malin e Zi, por nuk ka mënyrë tjetër.

“Ju inkurajoj që të mos hezitoni ta miratoni Marrëveshjen për Demarkacionin. E di sa është e vështirë, por nuk ka mënyrë tjetër. Si mik ju inkurajoj që të mos hezitoni t’i zgjidhni këto çështje, që të keni guxim politik e cila do t’ju çojë drejt BE-së e NATO-s dhe Sllovenia do t’ju përkrahë në këtë drejtim”, është shprehur Pahor.