.
×

OVL UÇK-ja kërkon riverifikim të plotë të veteranëve 

OVL- UCKKryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (OVLUÇK), Hysni Gucati, ka kërkuar që procesi i verifikimit të veteranëve të kthehet në pikën zero.

Ai ka thënë se është në të mirën e të gjithëve që të ndodhë një riverifikim i plotë i tyre.Në një intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, Gucati ka deklaruar se për veteranët e “rrejshëm” dhe keqpërdoruesit e listave duhet të nxirret Ligji për amnisti.Sipas tij, ata duhet të falen, por duhet t’i dorëzojnë certifikatat.

Mirëpo, nëse në afatin e paraparë nuk dorëzohen certifikatat, Gucati ka thënë se ata duhet të dënohen dhe t’i kthejnë mjetet.Ai ka theksuar se politika e ka prishur këtë proces dhe ajo duhet ta rregullojë.Gucati ka bërë me dije se nuk do të ketë ndërprerje të pensioneve pa vendim të gjykatës./BP/