.
×

O’Connell: Kthimi i Xhabir Zharkut në Kosovë, i turpshëm! 

Botapress, 13 Qershor

Ambasadori britanik në Kosovë, Ruairi O’Connell ka komentuar kthimin në vendlindje të ish- kryetarit të Kaçanikut Xhabir Zharku.Në një postim në Facebook, O’Connell ka shkruar se kthimi i Zharkut në Kosovë është veprim i turpshëm.

 

Sipas ambasadorit britanik, Ministria e Punëve të Brendshme të Kosovës ka nevojë që Kosova të ketë një partner serioz në luftën kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit.

 

Më poshtë postimi i O’Connell:

 

Xhabir Zharku u dënua me tre vjet burg për krimet e tij. Kthimi i tij në Kosovë si një njeri i lirë është i turpshëm.

 

Por turpi i vërtetë është se në gjashtë vjet që kur u lejua t ‘ i shpëtojë drejtësisë, asgjë nuk është bërë për të ndaluar politikanët e tjerë kriminal duke bërë të njëjtën gjë.

 

Nuk shoh asnjë arsye për një furnizim ligjor që i lejon kriminelët të largohen nga vendi dhe të jetojnë jashtë vendit në vend që t ‘ i shërbejnë dënimit të tyre në burg.

 

Unë shpresoj se reformat e drejtësisë të qeverisë do ta mbyllin këtë shteg dhe kështu t ‘ i japin mbështetje atyre policisë dhe prokurorëve që janë serioze rreth luftës së krimit të organizuar.

 

Mbretëria e Bashkuar ka nevojë për Kosovën të jetë një partner serioz në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar.