[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Nëndega LDK-NRW-Gjermani fton anëtarësinë për të votuar masovikisht për zgjedhjet e 14 Shkurtit 

Nëndega e LDK-së – NRWnë Gjermani ka organizue një formë të re për informim të drejtëperdrejtë nga qendra e LDK-së në Prishtinë që moti.Përmes video-konferencave u informuam për rrjedhat dhe aktivitetet e aktivistëve dhe strukturave të LDK-së në Kosovë.
Kryetari, kryesia dhe aktivistët e Nëndegës LDK-NRW-Gjermani janë në përkrarhje të plotë të Avdullah Hotit kandidatit për kryeministër të Qeverisë së Republikës së Kosovës. Zoti Hoti besojmë se do ta vazhdojë misionin e Qeverisjes së mirë të LDK-së duke dhënë shembull se si qeveriset dhe si duhet vendi.
Filluam qysh në zgjedhjet e kaluara me këtë formë duke u lidhur drejtëpërdrejtë me Besian Mustafen-zëdhënës i Lidhjes Demokratike të Kosoves.Këtë formë e intensifikuam në këto zgjedhje të parakohshme .Startuam me z.Arban Abrashin -sekretar i përgjithshëm i LDK-së,qysh kur kuptuam se do mbaheshin zgjedhjet e parakohëshme,madje dy herë radhazi.Vazhduam me Besian Mustafen,minister në detyrë i Bujqësisë,pastaj ,zonjen Besa Gaxherri -ish Deputete ,dhe kandidate për legjistacionin e ri,dhe mbreme e patem z.Arben Gashin-kryetar i grupit parlamentar të LDK-së.Kjo lidhje e drejtpërdrejtë reflektoj shumë pozitiv,ngase rregullisht u informuam për gjendjen drejtëpërdrejt,ngase propaganda e rrejshme e faktoreve të ndryshëm dekonstruktiv arrinin madje edhe në antarsinë e LDK-së të fusin huti .Kjo ndikoj te aktivistët ,anetarët e kryesisë,dhe tjeret që në fillim ta themelojmë shtabin zgjedhor,të rekomanduar edhe nga Kryesia e Deges,dhe në bashkepunim me ta arrijtëm të motivojmë për votim një numer bukur të madh të bashkëatëdhetarëve,sidomos simpatizuesve të LDK-së.
Në mesin e tyre vlenë theksuar aktivistët Arben Gashi,Afrim Nuha ,Asllan Lajqi,Alush Bytyqi,Binak Gashi,Hilmi Gashi,Rrahman Islami,Salih Berisha, Sahit Haziraj,Albanez Muriqi,Gazmend Tahiri,,Bekim Kabashi ,Enver Shala, Afrim Salihu,dhe shumë tjerë.Pothuaj të gjithë këta aktivistë -antarë të komisionit zgjedhor kanë ndihmuar bashkëvendasit në plotësimin e formularëve për aplikim në rexhistrimin e votuesve në Këshillin Qendror të Zgjedhjeve në Kosovë.Kjo procedurë paksa e koklavitur,është spjegue,dhe ndihmue konkretisht edhe me shtypjen e formularve nga veprimtarët.Kjo ëshë mirëpritë bukur mirë nga bashkatëdhetarët kudo në NRW.
Edhe për të ardhmen kemi planifikue takime të tilla me video-konferenca .Të tilla veq kemi caktue termine;neser me Florian Dushin ish zëvendes minister ,dhe Kryetar i Nëndeges së dytë në Prishtine,njëherit edhe kandidat për Deputet,dhe të merkuren me 27.01.2021 me kandidaten nga Podujeva për Deputete në legjislacionin e ardhëshëm zonjen Fatlume Jaha.
Shpresojmë të vazhdojmë këtë komunikim të rregulltë ,dhe të jami gjithnjë të informuar nga dora e parë,e jo nga matrapaz që janë angazhue pothuaj nga gjitha anët ta dobsojnë edhe këtë subjekt që mbeti i vetmi që angazhohet për mbrojtëjen e shtetit e jo vetëm për pushtet.LDK- NRë s`do pushoj së vepruari edhe në të ardhmen.

Jakup Gërguri udhëheqës i Këshillit zgjedhortë LDK/së ne NWë-Gjermani

Menu Title