.
×

Ndryshe nga Kosova, dy shtetet e Oqeanisë pranohen në InterpolNdryshe nga Kosovë, dy shtetet e tjera që kishin aplikuar për t’u anëtarësuar në INTERPOL u pranuan dy shteteve anëtarësimi. Në Asamblenë e Përgjithshme të INTERPOL-it që po mbahet në Dubai, në rend të ditës ishte edhe votimi për anëtarësim të Kosovës, Kiribatit dhe Vanuatus. 

Dy shtetet e Oqeanisë, Kiribati, me mbi 100 mijë banotë, dhe Vanuatu mbi 200 mijë banorë, u anëtarësuan në Kiribati.

Kosova dështoi të anëtarësohej pas dy rundeve, ku nuk mori dy të tretat e votave.

Në rundin e para siguroi 76 vota pro, 56 kundër, ndërsa në rundin e dytë pas 20 minutave pati 65 vota pro dhe 51 kundër.