.
×

Ndodh edhe kjo: Në Francë punësohen 6 sorraNjë park historik në Francë ka në plan të përdorë gjashtë sorra të trajnuara për të mbledhur bishat e cigareve dhe mbeturinat e tjera. Zogjtë do të stimulohen duke i dhënë pë të ngrënë  sa herë që do të kenë sukses duke sjellë një send mbrapsht, shkruan Botapress

“Qëllimi nuk është vetëm të qartësohen, sepse vizitorët janë përgjithësisht të kujdesshëm për t’i mbajtur gjërat të pastra, por edhe për të treguar se natyra mund të na mësojë të kujdesemi për mjedisin”, tha Nicolas de Villiers nga parku Puy du Fou, në rajonin perëndimor Vendee.

Sorra konsiderohet të jetë “veçanërisht inteligjente” dhe në rrethanat e duhura “pëlqen të komunikojë me njerëzit dhe të krijojë një marrëdhënie nëpërmjet lojës”, tha Villiers.

Zogjtë do të inkurajohen të pastrojnë parkun duke përdorur një kuti të vogël që do të japë një “meze” të lehtë ushqimi shpendësh sa herë që sjellin mbeturinat në vendin e duhur. (TemA)