.
×

Mustafa: Drejtësia shqiptare në borxh me kolonel Ahmet KrasniqinKryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa ka shkruar në Facebook për rivarrimin e kolonel Ahmet Krasniqit, i cili ishte Ministër i Mbrojtjes në Qeverinë e Republikës së Kosovës. Ai tha se drejtësia shqiptare po i mbetet borxh zbardhjes së vdekjes së kolonel Ahmet Krasniqit.

“Të dashur miq, Pas njëzet vjetësh, sot trazojmë kujtimet tona të hidhura për aktin e ekzekutimit barbar, nga dora e fshehtë, të kolonel Ahmet Krasniqi, Ministër i Mbrojtjes në Qeverinë e Republikës së Kosovës që veproi në ekzil. Sot po bëhet rivarrimi i eshtrave të këtij burri të Kosovës, trimi e atdhetari, por drejtësia shqiptare i mbetet borxh zbardhjes së vrasjes së tij, para derës së shtëpisë ku banonte me oficerët tjerë të kësaj ministrie në Tiranë, në Rrugën e Medreses. Krahas përmbushjes së një amaneti që Baci (siç komunikonim me njëri-tjetrin) të varroset në Kosovë, shtrohet pyetja se si do të përmbushet amaneti tjetër, ai i zbulimit të dorasëve dhe organizatorëve të ekzekutimit të tij, pas zhvarrosjes nga Tirana dhe rivarrosjes në Prishtinë. Edhe këtë duhet ta kishin llogaritur organizatorët” ka shkruar Mustafa./Bp/