.
×

Muhamed Zekiri: Vendimi që të jem nënkryetar i LSDM-së, historik 

 

Muhamed Zekiri është bërë shqiptari i parë që është zgjedhur nënkryetar i një partie maqedonase.

 

Këshilli Qendror i Lëvizjes Social-Demokrate të Maqedonisë gjatë së dielës në mënyrë unanime përkrahi propozimet e kryetarit Zoran Zaev dhe me këtë rast ia dha besimin edhe Zekirit.

 

Përpos tij, funksionin e nënkryetarit në këtë subjekt politik maqedonas do ta kryejnë edhe Oliver Pasovski, Petre Shilegov, Blagoj Bocvarski, ndërsa nënkryetarë mbesin edhe Damjan Mançevski dhe Frosina Remenski.

 

Rreth zgjedhjes së tij në këtë pozitë, Zekiri në një prononcim për klankosova.tv ka thënë se është nder, obligim si dhe përgjegjësi e madhe besimi që iu dha që të jetë numri dy i kësaj partie.

 

” Kjo parti bashkë me vizionin e saj të ri për një Maqedoni ndryshe për një Maqedoni ku të gjithë qytetarët e saj do të jenë të barabartë, gjegjësisht Maqedonia do të jetë një shoqëri pa dallim përkatësie etnike apo fetare, ajo po shkruan historinë”.

 

” Vendimi që të jem  nënkryetar i LSDM-se padyshim është historik. Kur e them këtë  e kam parasysh të kaluarën e kësaj partie dhe në përgjithësi zhvillimeve në këtë shtet.  Pakkush ka besuar se mund të ndodhë një gjë e tillë, por ja që bashkë me kryetarin dhe kryesinë e deritanishme të partisë përgënjeshtruam edhe skeptikët më të mëdhenj”, njofton Klan Kosova

 

“Këtë proces të filluar para pak më shumë se dy vitesh e dëshmuam me rezultatin zgjedhor kur mijëra shqiptarë për herë të parë votuan për një opsion qytetar dhe jo etnik”.

 

I pyetur se si u prit zgjedhja e tij në këtë pozitë nga bashkëpartiakët e tij në LSDM, ai u shpreh se vendimi në Kryesinë Qendrore ishte unanim dhe se e gëzon përkrahjen maksimale të tyre.

 

Nënkryetari i ri i LSDM-së së Zoran Zaevit njëherit ka theksuar se do të angazhohet edhe në të ardhmen që të jetë zëri i të gjithë qytetarëve të vendit pa dallim përkatësie etnike dhe fetare.

 

” Është koha të tejkalojmë vetveten dhe në plan të parë ta kemi njeriun dhe jo përkatësinë etnike të individit. Maksimalisht do të angazhohem në zgjidhjen e problemeve me të cilët ballafaqohen ata dhe do të punojë për interesat e qytetarëve”, ka përfunduar ai, njofton Klan Kosova.