.
×

Misteri 14 minuta pas ekzekutimit me drogën 50 herë më të fortë se heroinaFrymëmarrja e fundit e një vrasësi të një shoferi taksie, do hyjë në histori për shkak të misterit pasi “humbi” 14 minuta që pasoi ekzekutimin e tij.

Në ora 10.24, Carey Dean Moore, 60 vjeç, u mbulua me një çarçaf të bardhë dhe u ngjit në shtratin e ekzekutimit ndërsa priste vdekjen e tij.

Ai i tha disa fjalë familjes, duke thënë “Unë jua dua”, pasi i ishte injektuar një koktej vdekjeprurës prej katër barnash – 50 herë më e fortë se heroina.

Atij ju dha së pari Valium për të ngadalësuar lëvizjen e muskujve.

Pastaj, në orën 10.26, ai shikoi në tavan dhe mbylli sytë kur ndiente efektet.

Një minutë më vonë në orën 10.27 fryma e tij u bë e rëndë dhe në orën 10.29 qepallat e tij u kontrolluan nëse ai ishte ende i vetëdijshëm.

Në orën 10.30 ai iu dha një injeksion tjetër, kësaj radhe fentanil opioid.

Në orën 10.32 atij ju dha një drogë tjetër.

Në orën 10.33 ai u injektua përsëri një ilaç që duhej të ndalonte zemrën.

Megjithatë në orën 10.34, fytyra e tij filloi të kthehej në të kuqe, pastaj të purpurt.

Në mënyrë dramatike në orën 10.39 perdet u mbyllën dhe Moore u fsheh nga ata që e shikonin.

Deri në 14 minuta më vonë në orën 10.53 perdet u rihapën për 40 sekonda. Koha e vdekjes së Moore u regjistrua në orën 10.47.

Tani misteri rrethon atë që ndodhi në ato 14 minuta prapa perdeve në dhomën e vdekjes së Burgut të Shtetit të Nebraskës më 14 gusht.Historikisht, perdet nuk janë tërhequr derisa i burgosuri të shpallet i vdekur.

Ekzekutimi shënoi të parin në këtë shtet amerikan që nga viti 1997 dhe herën e parë që përdoret fentanili i drogës. Para Moore, në ekzekutimin e fundit ishte përdorur një karrige elektrike./BP/