[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Ministri i Drejtësisë: Nuk kemi më nevojë për EULEX’inMinistri i Drejtësisë, Abelard Tahiri, ka thënë se gjatë këtyre shtatë muajve ka pasur angazhim të madh në fushën e sundimit të ligjit dhe luftën kundër korrupsionit.

Si rezultat i kësaj dinamike, ai ka thënë se janë përmbushur obligimet që dalin nga Agjencai e Reformave Evropiane, e cila do të ndikojë në liberalizimin e vizave dhe do të fuqizojë vendosmërinë për luftimin e dukurive negative.

 

Në një intervistë për Epokën e Re, Tahiri ka vlerësuar se sistemi i drejtësisë ka kapacitete për ta bërë punën në përputhje të ligjeve, pa pasur nevojë të një misioni të EULEX-it.

 

Ai ka folur edhe për Gjykatën Speciale, për të cilën ka thënë se do të angazhohet se ky proces të përmbyllet me siguri të plotë juridike, që të dalë në shesh e vërteta për luftën e pastër të UÇK-së

 

Menu Title