.
×

Meka mbushet me 2.4 milion myslimanë, haxhinje të riMEKKA, 2 tetor  -Pelegrinë nga 160 vende të botës, nisin sot rrugën për në Mekë, duke e kaluar Luginën Mina, dikush me tren e dikush edhe në këmbë, në mënyrë që të fillojnë pelegrinazhin vjetor të haxhit. Sivjet soipas mediave botërore, zhvillime rtne Siri nuk kanëpenguar dhe Meka mbushet me  2.4 milion myslimanë, haxhinje të ri

Në Luginën Mina të Arabisë Saudite, pelegrinët do të luten dhe më pas do të pushojnë para se të nisën për në malin Arafat më 4 tetor për kulmin e ritualeve për haxhi.
Haxhi, shtë një nga pesë shtyllat e Islamit, që çdo musliman i aftë duhet të kryejë të paktën një herë në jetën e tyre.
Ndryshe këtë vit, në botë janë rritur masat e sigurisë, për shkak të shqetësimeve rreth terrorizmit, sidomos pas ngritjes së grupit të Shtetit islamik në Siri dhe Irak. Sivjert vetme nga Lugina e Preshevës (100) dhe Zvicra (reeth 500) ne haxh kan shkruar mbi 600 haxhilerë. (Presheva jonë)