[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Lexoni 6 fakte të çuditshme rreth FBI’sëFederal Bureau of Investigation ose FBI është një federatë hetuese për krimet dhe agjensi zbulimi e cila është arma parësore hetimore e Ministrisë së Drejtësisë së Shteteve të Bashkuara Amerikane.

Agjentëte FBI’së punojnë shumë dhe kontribuojnë në mbrojtjen e sigurisë kombëtare dhe ndalimin e krimit. Por, gjithashtu ajo njeh kodin etik se burrat dhe gratë që punojë për ta kanë edhe një tjetër jetë.

Në fakt, agjencia ofron një program me kohë të pjesshme që lejon një agjent të punojë 16 deri në 32 orë në javë. Kjo udhë është hartuar për prindërit që punojnë, të cilët dëshirojnë të balancojnë përgjegjësitë familjare dhe profesionale.

Gazeta ka zgjedhur 6 fakte pak të njohura t’i ndajë me ju rreth FBI’së:

FBI nuk e ka përdorur rrjetin e digjitalizuar deri në vitin 2012.

Zyret e FBI’së mbajnë jashtëzakonisht shumë qime flokësh, për të kryer punë në identifikimin e personave që u vihen pas.

Punësojnë persona të veçantë për të bashkura copat e dokumentave të grisura.

Kriminelët që ata zgjedhin t’i ndjekin zakonisht i zgjedhin permes pamjes së tyre.

FBI në vitin 2005 ka kapur terroristë iranianë përmes ushqimit, duke e ditur se cilin çmim e konsumojnë më së shumti ata, dhe kështu kanë rënë në gjurmë të tyre.

Agjentët FBI’së kanë një jetë normale si personat e tjerë në profesione të ndryshme, pra nuk janë të fokusuar tërë kohën në kryerjen e detyrës.

Menu Title