[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Lajm i mirë për depozituesit nga Kosova, Gjykata në Strasburg detyron Serbinë të kthejë kursimet devizoreBotapress, 28 shkurt – Kosovarët, që gjatë dhe para viteve ’90 kanë pasur kursime devizore në bankat jugosllave me kapital të Serbisë, mund të aplikojnë për tërheqje.

Ministria e Financave e Qeverisë së Serbisë u ka bërë thirrje banorëve të ish-Jugosllavisë, përkatësisht për ata që kanë pasur kursime devizore. Duke përfshirë ish-bankat me seli në Serbi dhe filialet e tyre në republikat e atëhershme socialiste federative të Jugosllavisë, ku hyn edhe Kosova, që asokohe kishte statusin e Krahinës Autonome, shkruan sot “Koha Ditore”.

Argumentimi me dokumente për kursimet e tyre qytetarët duhet t’i bëjnë vetëm për ato kursime që janë bërë deri më 27 prill 1992.

Një aktgjykim nga Gjykata për të Drejtat e Njeriut në Strasburg ka detyruar Serbinë që të kompensojë kursimet e vjetra devizore. Për këtë gjë, Kuvendi i Serbisë në dhjetorin e vitit 2016 ka marrë vendim për krijimin e një fondi prej 310 milionë eurosh për qëllime të kompensimit, si pjesë e menaxhimit të borxhit publik..

Menu Title