.
×

Lajm i mirë: Forcohet prapë Euro përballë dollarit 

 

Euro është forcuar në tregjet ndërkombëtare dhe dollari u dobësua, pasi investitorët përsëri janë të prirur për të marrë rreziqe, duke ndjekur të dhëna të forta nga tregu i punës në SHBA dhe duke shmangur frikën e një lufte tregtare të mundshme.

 

Euro tregtohet në 1.2328 dollarë në një atmosferë të tillë, që do të thotë se forcohet me 0.2 për qind. Kursi i monedhës së përbashkët evropiane vazhdon të jetë shumë më poshtë niveleve më të larta në tre vjet, prej 1.2556 dollarë, që arriti për një kohë të shkurtër në shkurt.

 

Dollari, çmimi i të cilave zakonisht bie kur investitorët largohen nga investimet e rrezikshme, ndërkohë dobësohet, duke shuar 0,1 për qind kundrejt shportës me gjashtë monedhat më të rëndësishme botërore. Monedha amerikane në rrethana të tilla, sipas japonezëve, u dobësua me 0.3 për qind, në 106.51 jen.

 

Meqenëse Evropa nuk pritet të shpallë treguesit kryesorë ekonomikë, fokusi i tregjeve do të jetë takimi i sotëm i ministrave të financave të eurozonës.