[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Ky ushtrim do ju ndihmoj shumë të largoni dhimbjet e shpinësDhimbjet e shpinës zakonisht janë dhimbje në fund të shpinës. Zakonisht ato nuk kanë ndonjë shkak serioz dhe zakonisht ato kalojnë pas një kohe.

Por gjithsesi për disa dhimbjet e shpinës zgjasin me muaj apo vite. Dhimbjet në fund të shpinës tipikisht mund të menaxhohen me anë të një ndërrimit të stilit të jetës apo ushtrimeve.

Mjekët rekomandojnë zgjatjet si ushtrimet më të mira për të lehtësuar dhimbjet. Zgjatjet janë ushtrimë të thjesha të cilat mund të i bëni në një kohë të shkurtër.

Gjithsesi nëse keni probleme me unaza duhet të konsultoheni urgjenisht me mjekët. Dhimbjet në unaza në pjesën e lartme të shpinës janë serioze.

Këto ushtrime kalojnë vetëm dhimbjet në fund të shpinës, dhe janë të rekomanduara të bëhen çdo ditë. Zakonisht ato ndodhin për shkak të qëndrimit ulur për shumë kohë apo mos aktivitetit.

Një tjetër terapi për dhimbje të shpinës është edhe mbajtja e akullit në vendin ku keni dhimbje për 5-10 minuta.

Menu Title