.
×

Ky është programi i Arban Abrashit për zhvillimin ekonomik të kryeqytetit 

 

Arban Abrashi, kandidati për kryetar te komunës së Prishtinës nga LDK ka paraqitur programin e tij për zhvillim ekonomik të kryeqytetit.

Në tubimin që po mbahet në sheshin kryesor të kryeqytetit Abrashi ka thënë se qëllimi krysor i tij është zvogëlimi i papunësisë, rritja e standardit te jetesës dhe krijimi i mundësive për investime të reja, transmeton Botapress.

Ai ka theksuar premtimet e Lidhjes për Prishtinën që janë të renditura si më poshtë:

Krijimi i zonave ekonomike

Fondi i punësimit

Infrastrukusra rrugore, parkingjet

“One Stop Shop” për ndërtuesit

Terminali intermodal

Zona e Gollakut

Reformimi i sistemit te tatimeve

Bujqesia dhe tregjet etj.

Ai poashtu ka përmendur zonat ekonomike që do të ndërtohen:

Rruga për Fushë Kosovë

Veternik

Rrugës për Mitrovicë

Në drejtim te Obiloqit

Në drejtim te Podujevës

Në drejtim te Graqanicës./Botapress/