[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Ky është maksimumi i dënimit për të dyshuarit e vrasjes së Aulon ZekësBotapress, 6 dhjetor

Vrasja e Aulon Zekës ka tronditur opinionin gjithandej vendit,të dyshuarit për vrasjen e Aulon Zekës, tani janë në pritje të gjykimit ,dhe palët kanë paraqitur mbrojtjen e tyre

Mirëpo sipas kodit penal për të mitur të Republikës se Kosovës,dënimi për veprat penale të rënda ose dënimi për dy e më shumë vepra penale,nuk mund të tejkalojë maksimumin e paraparë sipas Nenit 34 për kohëzgjatjen e dënimit me burg, I cili parasheh dënim maksimal prej 10(dhjetë vjetësh).

Gjykata merr parasysh rrethanat lehtësuese dhe rënduese në këto raste.

Kjo është shkas I faktit se llogaritja e dënimit bëhet në bazë të kohës se kur është kryer vepra penale, si të tillë të dyshuarit për vrasjen e Aulon Zekës kanë qenë të mitur në kohën e kryerjes se veprës penale , vrasje e rëndë.

Menu Title