.
×

Kusari-Lila e Sejdiu nisin peticionin për hetim parlamentar për bordet e pozitat e politizuara 

 

 

 

 

 

Kryetarja e Alternativës, deputetja Mimoza Kusari Lila bashkë me deputetin Dardan Sejdiu kanë mbledhur sot nënshkrime për inicim të një seancës plenare të Kuvendit të Kosovës ku po kërkon të themelohet një komision hetimor që do të merrej me vendimet për emërimin e shërbyesve të lartë civilë në institucione shtetërore.

 

Para fillimit të seancës së sotme solemne, ku presidenti slloven, Borut Pahor po iu drejtohej deputetëve të Kuvendit të Kosovës, Mimoza Kusari-Lila po kërkonte mbështetje nga deputetët e opozitës për inicimin e një seance parlamentare.

 

Me iniciativë të deputetes Mimoza Kusari-Lila dhe Dardan Sejdiu, të mbështetur edhe nga 13 deputetë të tjerë është kërkuar nga kryesia e Kuvendit që të futet si propozim seancës plenare ‘Formimi i Komisionit Hetimor në lidhje me Emërimet e shërbyesve të lartë civil në Administratën Shtetërore’.

 

Iniciativa është mbështetur nga disa deputetë të Lëvizjes Vetëvendosje dhe të LDK-së. Dardan Sejdiu nga Lëvizja Vetëvendosje e ka publikuar arsyetimin e kësaj iniciative së bashku me emrat e 13 deputetëve që deri më tani e kanë përkrahur këtë iniciativë.

 

“Përfundimisht, duhet shpërfaqur që mangësitë e mëdha në këto emërime dhe mungesa e vullnetit për reformë në administratën publike siç edhe vlerësohet nga BE-ja mund t’i kushtojë Kosovës humbjen e ndihmës direkte buxhetore në shumë prej EUR 75 milionë shtetit tonë”, ka shkruar Dardan Sejdiu në profilin e tij në facebook.