[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Kujdesu për shëndetin: Efektet negative të uljes mbi kuletën tuajShkruan: Dr.Agon Bislimi

Mbi 80% e njerëzve do të vuajnë nga një episod i dhimbjes së shpinës në një fazë të jetës së tyre dhe shumë nga këto janë lehtësisht të parandalueshme.
Problemet e shpinës shpesh janë për shkak të dëmtimit, stresit të përsëritur të shtyllës kurrizore ose stabilitetit të dobët të thelbit shkruan Dr. Agon Bislimi.
Por a e dini se një veprim aq i thjeshtë sa të uleni në portofolin tuaj mund të jetë shkaku i dhimbjes tuaj?
Shumë njerëz (sidomos burrat) vendosin kuletën e tyre në xhepin e tyre të pasëm dhe e lënë atë atje kur të ulen, pa dijeni se si kjo mund të ndikojë në shëndetin e tyre kurrizor. Kuletat zakonisht janë të mbushura me sende të tilla si kartat, paratë e gatshme dhe faturat … secila prej këtyre artikujve shton gjerësinë e portofolit.
Imagjinoni të keni një pykë të vendosur nën njërën anë të legenit tuaj ndërsa jeni ulur, qoftë kur jeni në punë, ulur në makinë apo edhe kur jeni jashtë për drekë. Njëra anë e legenit tuaj tani është më e lartë se tjetra në vend që të jetë e bukur dhe e ekuilibruar.

Menu Title