.
×

KQZ kërkon ndihmë nga OSBE për zgjedhjet e jashtëzakonshmeValdete Daka Kryetare e KQZ-së ka bërë të ditur në një konferencë për media se OSBE duhët dhe është e nevojshme që të jetë në zgjedhjet e jashtëzakonshme në Kosovë që do të mbahën në Komunat e Veriut, shkruan Botapress.info

Daka tha se këto zgjedhje janë shpallur në katër komuna të Kosovës me përputhje me çdo procedur dhe ligj, po ashtu ceku rolin e madh që ka OSBE-ja në mbikshyrjen zgjedhore, por e hedhi poshtë se OSBE mund të zëvendesoj trupat e KQZ-së, sipas Dakes roli i OSBE-së në këto zgjedhje ka të bëjë vetëm për këshillat siç i quajti teknike. “ OSb do ta ketë rolin e dhënjës së këshillave teknike rreth zgjedhjeve, nuk do ta ketë asnjë rol ekzekutiv” , tha Daka.

Ndërkaq Kryetarës Daka ju kërkua që të bashkëpunojë me policinë e Kosovës për siguri në këto katër komuna dhe ata të jenë në dijeni dhe në gjendje gaditëshmerie, pork jo e fundit ju kundërpergjigj duke i thënë se tash më këta hap janë marrur, shkruan Botapress.info

Në këtë mbledhje nga KQZ-ja ka qenë një pike në rëndin e ditës ‘ Roli i OSBE-së në zgjedhjet në katër komunat në Kosovë”, shkruan Botapress.info

Po ashtu u votua dhe u legjitimua që ti dërgohet një letët Ambasadorit të OSBE-së në Kosovë, për ndihmë siç edhe e quajten për këshilla në KQZ, shkruan Botapress.info