[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Kosovare Rrustemi, zëri i shqiptarëve në Kantonin e SoloturnitKosovarja është nga Zhegra e Gjilanit, si dhe motra e boksierit të njohur shqiptar, Erzen Rrustemi. Zgjedhjet kur ajo kërkon votën janë më 4 mars të këtij vitit.
Shqiptarët vazhdojnë të kenë suksese në diasporë. Ata janë imazhi më i mirë për shqiptarët që jetojnë në diasporë, si dhe zëri i tyre i fuqishëm.

Njëra ndër to është edhe Kosovare Rrustemi, e cila ka për synim postin e deputetes në Kantonin e Solotunit në Zvicër, raporton albinfo.ch.

Kosovarja është nga Zhegra e Gjilanit, si dhe motra e boksierit të njohur shqiptar, Erzen Rrustemi. Zgjedhjet kur ajo kërkon votën janë më 4 mars të këtij vitit.

Zonja Rustemi kandidon për Partinë Socialdemokrate të Zvicrës (SP)

Ajo është kryetare e grupit vullnetar të Terre des Hommes në Bernë. Kosovare Rustemi jeton në Bernë të Zvicrës dhe ka ndikuar ndjeshëm në inicimin e aksionit në fjalë. Përkujdesja e klientëve në shtypshkronjën Rubmedia, gjithë kohën e saj të lirë e kalon në ndihmë fëmijëve. Me angazhimin e saj si kryetare e grupit vullnetar të Terre des Hommes nga Berna, ajo ka dënuar stereotipat negative për kosovarët.

Kosovare Rustemi bashkë me pronarin e një shitoreje në Bernë, Alfred Burri, dhe gazetën «Könizer Zeitung» kanë lancuar aksionin «Gurtenfeuerëerk fürs Herz» dhe me shitjen e këtyre certifikatave, gjysma e të hollave do të shkojë në llogarinë e “Terre des Hommes” për projektin “Një udhëtim për të shpëtuar jetë”. Në kuadër të këtij projekti, do të operohen në Zvicër fëmijët të cilët nuk kanë mundësi një gjë të tillë ta bëjnë në vendlindje.

http://www.albinfo.ch/osovare-rrustemi-zeri-i-shqiptareve-ne-kantonin-e-soloturnit/

 

Menu Title