.
×

Kosova humb edhe një deputet të 2 KorrikutPolitikani shqiptar dhe ish deputeti i Deklaratës së 2 Korrikut, Milazim Vitia, ka ndërruar sot jetë në moshën 60 vjeçare, pas një sëmundje të shkurtë. Ai ishte delegat i Kuvendit të Kosovës të Deklaratës së 2 Korrikut dhe shpalljes së Kushtetutës së Kaçanikut 1990.

Vitia ka lindur më 25 maj 1958 në Viti të Marecit. Deri para çlirimit të Kosovës ai qëndroi në Gjermani si i përndjekur politik. Gjatë qëndrimit në Gjermani ai është marrë me aktivitete kombëtare. Pas kthimit në Kosovë ushtroi afarizëm privat.

Pas vetes ka lënë bashkëshorten, dy djem dhe një vajzë.Varrimi i të ndjerit do të bëhet nesër në varrezat e qytetit të Prishtinës, Arbëri, në ora 12:00.