[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Këto janë simptomat për ta kuptuar nëse fëmija juaj është i prekur me Covid-19A janë prindërit të sigurt nga të gjitha këshillat e mjekëve në lidhje me Covid-19 te fëmijët? Asnjë prind nuk dëshiron që fëmija i tyre të ketë përjashtim nga ajo çfarë mjekët kanë deklaruar. “Në kemi pasur 90 fëmijë të cilët kanë humbur jetën në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në vetëm disa muaj”- tha Dr Sean O’Leary.

Ndërsa një numër i madh shkollash dhe universitetesh në të gjithë vendin kanë filluar orët e mësimit, frika midis familjeve është në rritje. Mirëpo pyetja e cila po i mundon të gjithë prindërit është se, a do të jenë të sigurt tani fëmijët? Tashmë ka pasur një rritje prej 90% të numrit të rasteve të infektuara me Covid-19 midis fëmijëve në të gjithë SHBA vetëm në katër javët e fundit, sipas të dhënave nga APP.Në Florida, ku shumica e shkollave publike nuk janë hapur akoma, shtatë fëmijë kanë humbur jetën.

Për shkak se shumica e fëmijëve kanë qëndruar në shtëpi gjatë periudhës së pandemisë në fillim, nuk është për t’u habitur që numri i rasteve të fëmijëve të infektuar ishte i ulët.

“Fëmijët thjesht nuk kanë pasur shumë kontakte me mjedisin e jashtëm”- tha korrespodenti kryesor i mjekësisë për CNN, Dr Sanjay Gupta.“Ndërsa ne po shohim që fëmijët dita ditës kanë më shumë kontakte me njerëzit jashtë, ne po shohim që numrat po rriten. Dhe ata p orriten me një ritëm gjithnjë e më të shpejtë. Kjo është arsyeja pse unë jam i shqetësuar për shkollat”- shtoi ai. Cilat janë simptomat? Simptomat e Covid-19 janë të njëjta tek fëmijët sikurse tek të rriturit. “Nëse shikoni listën e gjatë të simptomave si bllokim, kollë, ethe, humbjen e ndjenjës së aromës, të gjitha këto mund të ndodhin si në të rriturit ashtu edhe në fëmijët” -tha O’Leary. Shenjat e tjera kryesore përfshijnë vështirësi në frymëmarrje, skuqje, veçanërisht ajo që po përhapet shpejt, mungesë energjie dhe problemet e mbajtjes së një fëmije zgjuar, tha pediatri Dr. Daniel Cohen.

Menu Title