.
×

Këto janë 20 vendet ku gratë udhëheqin me postin Kryeministrisë dhe Presidencës 

Nga më shumë se 190 vende në botë, gratë udhëheqin me postet e presidentit ose kryeministrisë në rreth njëzet shtete.

Në këtë shoqëri të përzgjedhur, agjencia e lajmeve AFP bëri një grafikë të grave udhëheqëse në botë, veçanërisht kryeministrat dhe presidentët, që shumica e tyre janë në Evropë, transmeton Indeksonline.

Para së gjithash, ka Kancelarja gjermane Angela Merkel, e cila do të jetë në detyrë për një mandat katërvjeçar. Midis tyre është Kryeministrja e Britanisë së Madhe Theresa Maj, Kryeministrja norvegjeze Erna Solberg, Rumania Viorik Dancil dhe nga Serbia Ana Brnabic.

Islanda, Peruja, Bangladeshi, Zelanda e Re dhe Namibia gjithashtu kanë presidente.

Gratë janë presidentë në nëntë vende, në Estoni, Lituani, Ishujt Marshall, Tajvan, si dhe në Kroacinë fqinje. Gjithashtu, krerët e shteteve kanë Kili, Maltë, Mauricius dhe Nepal.