.
×

Ja se nga cila sëmundje vuan djali i bamirësit të madh Halil KastratiBotapress, 20 Qershor

Halil Kastrati, drejtor i Shoqatës Humanitare ‘Jetimët e Ballkanit’, ka shkruar sot një postim në Facebook.Ai ka publikuar një foto të djalit të tij Uëeisit, ku ka kërkuar nga njerëzt që të lutën për shërimin e tij dhe gjithë të të sëmuarve tjerë.

Postimi i tij ka qenë një lutje për të gjithë ndjekësit si në vijim: O Zot Ti je Sheruesi me i mire andaj te lutem sheroj te semurit Kemi nevojë për lutjet e juaja. Ndërsa për sëmundjen e djalit të tij, Uvejsit, bamirësi I madh nuk ka preferuar të flas asnjëherë, ndërsa mësohet se ai vuan nga autizmi që veçohet me vështirësi në komunikim, ndërveprimi shoqëror dhe sjellje të përsëritura dhe rreze të kufizuar interesash.Deri tani në botë nga autizimi janë prekur më shumë se 3 milionë fëmijë.

Kujtojmë se themeluesi i shoqatës ‘’Jetimat e Ballkanit’’ Halil Kastrati së fundi përmes shoqatës arriti të ndërtoj një numër të madh shtëpish dhe banesash dhe ka  shpërndarë mbi 5 mijë pako ushqimore për të varfërit./Botapress/

Fotografia e Halil Kastrati