.
×

Ish-kryenegociatorja thotë se Kosova duhet t’i qesë vija të kuqe Serbisë në dialog 

Botapress, 11 Korrik- Ish-kryenegociatorja e Kosovës për bisedimet me Serbinë, Edita Tahiri, i ka ftuar partitë politike për konsensus rreth fazës finale të dialogut me Serbinë.

Ajo ka thënë për “Epoka e re” se konsensusin e parë që duhet ta arrijnë partitë është ai për vija të kuqe, që Kosova duhet t’i ketë në këtë proces.

Tahiri ka vlerësuar se vija të kuqe duhen të jenë njohja reciproke, Pakoja e Ahtisaarit dhe anëtarësimi i Kosovës në Organizatën e Kombeve të Bashkuara.

Ajo ka theksuar se Kuvendi duhet ta miratojë platformën për këto bisedime dhe ta autorizojë presidentin dhe ekipin negociator, i cili do ta përfaqësojë Kosovën në këtë proces dialogues.

Sipas Tahirit, presidenti duhet të jetë udhëheqës i një delegacioni konensual, i cili autorizohet nga Kuvendi i Kosovës për të negociuar me Serbinë.