.
×

Isa Mustafa: Si po sillen gjërat nuk është e papritur që Gjykata Kushtetuese, ta merr rolin e ajatollahutLideri i LDK’së, Isa Mustafa, ka thënë se nuk do të prishet koalicioni i ndërtuar me AAK’në e Ramush Haradinajt e NISMËN e Fatmir Limajt, pavarësisht mundësisë për të shkuar në zgjedhje të reja nacionale.

Megjithëkëtë, Mustafa përsëri është marrë me Gjykatën Kushtetuese, duke i dhënë asaj epitetin e ajatollahut.

Sipas tij, kjo Gjykatë mund ta zgjedhë vetë Kryeparlamentarin dhe ta shpall vetën organ suprem të Kosovës.

Lexojeni të plotë reagimin

Koalicioni LDK, AAK dhe Nisma nuk prishet, por vendi rrezikon të shkojë në zgjedhje. Dhe prapë do të fitojmë.

LDK, AAK dhe Nisma kanë përkrahjen e shumicës së deputetëve në Kuvendin e Kosovës. PDK me partitë e koalicionit nuk kanë dëshmuar se e kanë shumicën, dhe ajo do ta shfrytëzoj rastin edhe në Seancën e 12 Shtatorit të provojë ta dëshmojë këtë. Nëse dikush mendon se deputetët janë të detyruar të votojnë vetëm për kandidatin e PDK-së , atëherë në Kosovë ka mbaruar demokracia.

Por si po sillen gjërat nuk është e papritur që Gjykata Kushtetuese, ta merr rolin e ajatollahut, ta zgjedh Kryetarin e Kuvendit dhe ta shpallin veten organ suprem të Kosovës