[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Isa Mustafa: LDK asesi nuk bashkëpunon me këtë koalicion anti shtetBashkëpunimi për dialog me Serbinë nuk mund të bëhet duke e akuzuar LDK-në  se po lufton për pushtet dhe kolltukë, kështu ka thënë Isa Mustafa , ky është shkrimi i plotë

Bashkëpunimi për dialog me Serbinë nuk mund të bëhet duke e akuzuar LDK-në  se po lufton për pushtet dhe kolltukë.

Në fakt oreksi për pushtet dhe zhveshja nga çdo normë e përgjegjësisë e PDK-së dhe Kryetarit të saj me  organizimin e mocionit të mosbesimit së bashku me ata që e kallën Kosovën për dy vjet me radhë, që na gjuajtën me vezë, me gaz lotsjellës, me shishe mollotovi, që na sulmuan shtëpitë dhe familjet,  e sollën vendin në këtë gjendje ku jemi. Pa një mazhorancë qeverisëse, me një qeveri e cila çdo ditë merr vendime (të mëdha)  skandaloze mbi vendimet skandaloze të ditës paraprake.

Kryetari i PDK-së dhe zëvendësi i tij krekoseshin dhe vazhdojnë të krekosen se e rrëzuan qeverinë e drejtuar nga LDK, ku ishin edhe vetë,  sepse nuk kishte guxim të merr vendime të mëdha. Ne u themi atyre sot, urdhëroni ju dhe merrni vendime të mëdha, nëse mundeni!  

Për LDK-në  problemi nuk qëndron as te pushteti as te kolltukët kur është fjala te temat me interes të vendit. Deputetët tanë e votuan marrëveshjen për demarkacionin me Malin e Zi. E votuan për interes të qytetarëve, jo për merita të koalicionit qeverisës. Sepse krejt Kosova e di se kush e pengoi demarkacionin dhe liberalizimin e vizave. E penguan me kauza të rrejshme dhe veprime të dhunshme ata që sot qeverisin me vendin.

LDK nuk bashkëpunon me këtë koalicion në procesin  dialogut, sepse nuk i beson. Ne e themi qartë se nuk ikim nga përgjegjësia jonë për vendin, por rrjedhimisht nuk ndajmë përgjegjësi me ata që u treguan të papërgjegjshëm.  As nuk bëjmë marrëveshje me njerëz, të cilëve nuk iu besojmë.

LDK, dhe unë si kryetar i saj,  do të dëshironim që të ekzistonte një nyje e besimit ndërmjet forcave politike në Kosovë. Pa besim reciprok nuk ecin temat e mëdha.

 LDK ju fton: ejani të matemi në zgjedhje, i respektojmë rregullat,  pastaj rreshtohemi për dialog me një qeveri të shumicës, me përfshirje të gjerë dhe platformë që merr besimin e  2/3  të deputetëve të Kuvendit. IM, transmeton Botapress.info 

Menu Title