[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Infermierja heroinë, rrëfen për profesionin dhe jetënInfermierja belge, Liesbeth Moortgat beson se puna e saj është sa më shumë në lidhje me partneritetin dhe ndërtimin e marrëdhënieve njerëzore, për sa i përket kujdesit mjekësor.

“Kur fillova si një infermiere, besoja se isha atje për të shpëtuar njerëzit. Kështu mësuam të gjithë, por kam mësuar se ajo që pacientët kanë nevojë më së shumti është dikush që t’i dëgjojë dhe t’i shoqërojë gjatë gjithë sëmundjes. Pacientët janë, vetëm njerëz, si ne të tjerët”, thotë ajo.

Qasja bashkëpunuese e Liesbeth siguroi vendin e saj si një Heroinë Europiane. Për vite të tëra, Ingee Vandelanoote, e cila e kishte emëruar, kishte vënë një fytyrë të guximshme në sëmundjen e zorrëve inflamatore. Kjo kishte ndodhur kur Liesbeth i tha asaj se ishte mirë të qante, që ajo të qëndronte e hapur për realitetin e gjendjes së saj, e cila më pas hapi rrugën për trajtim.

Tani të dy gratë janë mikesha të mira. Ingee përshkruan Liesbeth jo vetëm si një infermiere, por si një “mama, grua, dhe mikeshë të mirëkuptimit”.

Ato madje punojnë së bashku për të rritur ndërgjegjësimin për përfitimet e qasjes së Liesbeth në pleqëri.

Ndonjëherë dëgjimi mund të ndryshojë krejtësisht perspektivën që një infermiere ka për një sëmundje. Për shembull, Liesbeth thotë se supozimi i saj ka qenë gjithmonë se dikush me një gjëndërr djerse do të donte që ajo të hiqej menjëherë, ashtu siç do të bënte vetë. Por kur ajo bisedoi me një pacient, ajo zbuloi se nuk kishte më nevojë për të marrë ilaçe për alergjinë e saj në rrezet e diellit. Kjo gjëndërr ishte një forcë pozitive në jetën e saj dhe ajo nuk donte që ajo të hiqej, shkruan Euronews.

“Unë besoj se ju mund të bëni një punë komplekse duke dëgjuar, dhe duke të dëgjuar mirë. Nëse ne investojmë më shumë kohë në pacientët tanë, gjithmonë do të shohim rendimentet në të ardhmen”, tha ajo.

Menu Title