[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Haki Abazi përfundimisht tregon sa deputetë do t’i ketë VetëvendosjeDeputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Haki Abazi ka deklaruar se Albin Kurti do të jetë kryeministër i Republikës.Sipas tij, LVV-ja është e para në listën e subjekteve më të votuar nga qytetari më 32 kuvendarë dhe LDK-ja është e dyta e cila është votuar po ashtu për premtimin e ndryshimit të madh dhe përjashtimit të hajnisë dhe korrupsionit nga sistemi shtetëror qeverisës.Abazi theksoi se ky është verdikti i 6 tetorit 2019.

“Në fakt, këto zgjedhje ishin pastrimi higjenik i spektrit politik, njollat e mbetura pastrohen herën tjetër, sepse kanë që të thella dhe të moçme e nuk hiqen krejtësisht e plotësisht me pastrimin e parë.Defektet e mundeshme të sistemit elektoral nuk munden të rregullohen duke e dëmtuar dhe deformuar verdiktin e sovranit pukërisht nga ata që kanë përdorur këtë sistem për ta mbajtur peng vendin. Sistemi elektoral duhet të minimizojë hapsirën për intervenim nga dora e njeriut por duke e bërë sistemin sa më të pavarur dhe automatik dhe jo duke bërë deformin dhe inxhiniering të rezultateve”, është shprehur ai.

Menu Title