.
×

Gruaja myslimane dënohet me 20 vjet burg vetëm për një gjest 

Një grua në Iran ka kaluar 20 vjet burg pasi që ka hequr mbulesën e saj si shenjë proteste

Shaparak Shajarizadeh, tani 42 vjeçare, thuhet se ishtë futur në burg për arsye se e ka kundërshtuar mbulesën që është e detyrueshme në Iran, transmeton gazetametro.net.

Avokatja e Shajarizadeh ka thënë për Amnesty International se ajo është torturuar dhe rrahur në gjatë, mirëpo nga autoritetet e Iranit ende nuk është dhënë ndonjë koment rreth kësaj çështje.

Në shkurt të këtij viti policia në Iran ka arrestuar 29 persona për të njejtën arsye si pjesë e kampanjës “Të mërkurat e bardha”.