[responsive-menu menu="logged-in-menu"]

Gazmend Freitag – retrospektivë fotografishë në Vjenë! 

 

Koleksionistë të artit vini re! Që nga 2. Nëntori 2017, artisti Gazmend Freitag nga qyteti Linz i Austrisë, me origjinë nga Kosova, është përsëri i përfaqësuar me tri vepra të tij të formatit të madh në galerinë ekskluzive në qendër të qytetit të Vjenës „Der Kunstraum in den Ringstrassen Galerien“  të Hubert Thurnhofer-it. Bëhet fjalë me këtë rast për dy piktura me vaj të cilat datojnë nga viti 2012 „Akt stehend“ dhe „Der Schwarze Hut“ si dhe „Adler“ krijuar në vitin 2015. Këto piktura përfaqësojnë si komponentën e ndjeshme erotike në punën e piktorit të gjithanshëm, ashtu edhe predikimin e tij për mitologjinë dhe simbolizmin, e veçanerisht kur dihet që shqiponja ka një kuptim të veçantë si një kafshë heraldike për shqiptarët.

 

Gazmend Freitag: Veprat e ekspozuara në galerinë „Der Kunstraum in den Ringstrassen Galerien“ në Vjenë.

Gazmend Freitag me galeristin Hubert Thurnhofer në galerinë „Der Kunstraum in den Ringstrassen Galerien“ në Vjenë. Photo: Keti Berisha

Menu Title